.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
مشاور روحانی مطرح کرد؛
نقش ناطق در ماندن ولایتی در صحنه

حجت‌الاسلام علی‌عسگری طی گفت‌وگویی صحبت‌های جالبی در خصوص پشت صحنه ماندن علی‌اکبر ولایتی و کنار رفتن محمدرضا عارف از عرصه انتخابات عنوان کرد.

به گزارش شمال نیوز،  روزنامه خراسان نوشت: همان قدر که انتخاب مجید انصاری به سمت معاونت پارلمانی رئیس جمهور به رغم مطرح بودن چند هفته ای حجت الاسلام علی عسگری عجیب و غیرمنتظره بود، اظهارات حجت الاسلام عسگری درباره آن چه «پشت صحنه» رفتن عارف و ماندن ولایتی در انتخابات بود هم جالب و غیرمنتظره می نمود.

گفت و گوی ما با حجت الاسلام والمسلمین علی عسگری عصر یک روز تابستانی و چند هفته پس از انتصاب مجید انصاری به سمت معاونت پارلمانی رئیس جمهور در تحریریه خراسان در مشهد انجام شد. عسگری به طور جدی از انتخاب مجید انصاری و توانایی های وی دفاع می کند و اصرار دارد که انتخاب مجید انصاری از خیلی وقت پیشترها قطعی شده بود و برای این که بر رأی اعتماد به وزرا تأثیر نگذارد، اعلام آن به بعد از رأی اعتماد موکول شد. وی در عین حال تصریح می کند که «انصاری برای کار با مجلس اصولگرا باید زیرمجموعه خود را از چهره های اصولگرا انتخاب کند». ازعسگری درباره چگونگی اجماع روی حسن روحانی برای کاندیداتوری می پرسیم که توضیحات جالبی درباره چگونگی کنار رفتن عارف از رقابت ها و ماندن ولایتی در میان کاندیداهای انتخابات ارائه می کند.

او در این توضیحات به نقش ویژه علی اکبر ناطق نوری در این زمینه اشاره می کند و جزئیاتی از مذاکره ناطق  با خاتمی برای کنار رفتن عارف و مشورت علی اکبر ولایتی با وی برای ماندن یا نماندن در انتخابات و توصیه ناطق به ولایتی بیان می کند.به نظر می رسد عسگری این اخبار و اطلاعات را برای اولین بار ارائه می دهد چرا که چند لحظه پس از توضیح در این باره بلافاصله می گوید: «ان شاءا... که ایشان (آقای ناطق) راضی باشند که من این مسائل را بیان می کنم».

عسگری به ارائه تعریف خود از اعتدال می پردازد و در پاسخ به این که مهم ترین آسیب پیش روی دولت اعتدال را چه می دانید، به اهمیت ارتباط دولت با مردم و به ویژه نخبگان اشاره می کند و معتقد است که چینش کابینه نمونه ای از اعتدال بود و حتی از حضور رحمانی فضلی در کابینه دفاع می کند و می گوید: «رحمانی فضلی مدت ها جزو تیم آقای روحانی بود. از زمانی که جلسات عقلای مجلس چهارم و پنجم تشکیل می شد».او در عین حال معرفی توفیقی برای وزارت علوم را درست نمی داند و معتقد است: «به دلایل عقلی به نظر من معرفی آقای توفیقی درست نیست». عسگری فهرستی از پیشنهادهایی که به وی برای حضور در دولت شده، ارائه می کند و می گوید: « به آقای روحانی گفتم روحیه من با کار اجرایی سازگار نیست». در پایان مصاحبه از تشکیل جبهه اعتدال و عقلانیت توسط خود و جمعی از همفکرانش خبر می دهد و تحریریه خراسان را ترک می کند، شاید مقصد بعدی او صندلی های سبز بهارستان باشد.

* شما جزو اولین افرادی بودید که کاندیداتوری آقای روحانی را اعلام کردید به طور حتم آشنایی با افکار،‌ ایده ها و برنامه های ایشان از قبل داشتید با توجه به این ،چشم‌انداز فعالیت این دولت را چگونه می بینید؟ چه مشکل ویژه ای بر سر راه دولت آقای روحانی وجود دارد؟

برای بخش اول سوال شما بد نیست توضیحاتی بدهم آن هم این که بعد از این که در انتخابات مجلس هفتم از لیست هوالمطلوب وارد مجلس شدم در مجلس هفتم به هوالمغضوب تبدیل شده و پس خوردم می دانستیم دوستان دولتی و برخی از مجموعه ها تلاش خواهند کرد که در مجلس نباشیم.

 

* چون وقتی استاندار وقت خراسان رضوی گزارش کار انتخابات دور هشتم مجلس را در حاشیه دولت به آقای احمدی نژاد ارائه کرده بود رای نیاوردن من باعث مسرت و خوشحالی ایشان شده بود سپس آقای هاشمی گفتند که شما در تهران بمان و باما همکاری کن. پرسیدم با شخص شما یا با مجموعه هایتان؟

ایشان پیشنهاد همکاری با مرکز تحقیقات مجمع با آقای دکتر روحانی، دبیرخانه مجمع با آقای رضایی و دانشگاه آزاد با آقای جاسبی را به من دادند، ضمن این که توصیه کردند که مشهد نروم چون معتقد بودند که اگر به مشهد بروم کش و قوس ها ادامه خواهد یافت. بعد از این من همکاری با آقای دکتر روحانی را انتخاب کردم همان ابتدا در گفت وگویی که با آقای روحانی داشتم تاکید کردم که همکاری ام با مرکز تحقیقات ایده بلندپروازانه تلقی نشود بلکه ایده خاص سیاسی بدانند یعنی ریاست جمهوری دور بعدی (یازدهم) یا شما یا آقای هاشمی باید رئیس جمهور شوید.

اگر دقت کنید من اولین بار گفتم اگر آقای هاشمی، خاتمی، سیدحسن خمینی و آقای ناطق وارد انتخابات نشوند به طور قطع آقای روحانی کاندیدا خواهد شد سپس بحث را به روحانی و هاشمی رساندم در ادامه برداشت من این بود که شاید رئیس جمهور شدن آقای هاشمی و خاتمی به دلایلی سخت باشد و حتی موجب امنیتی شدن شرایط شود مثل آن چه که پیش آمد اما درباره آقای روحانی این احساس را نداشتم و برداشتم این بود که ایشان با شرایط کم هزینه‌تری روبه رو خواهد بود و دیدیم که این احساس درست بود.

و البته ابتکار آقای هاشمی این بود که بزرگوارانه ایستاد و رد صلاحیت خود را برای نظام و خودش تبدیل به پیروزی کرد و پیش بینی هم می کردم اگر آقای هاشمی از آقای روحانی حمایت کند به طور قطع آقای روحانی رای بیاورد. آقای هاشمی تا قبل از حمایت از آقای روحانی این گونه از کسی حمایت نکرده بود و از ایشان نام برد. این هم از اطمینان خاطری که وجود داشت ناشی شده بود. من در این میان سخت ترین جا را انتخاب کردم ، یعنی ستاد انتخابات استان خراسان رضوی . برداشت آقای روحانی این بود که چون آقای قالیباف و جلیلی از خراسان رضوی هستند سخت ترین قسمت کار استان خراسان است. پیش بینی من این بود که آرای خاکستری و نیروهای سرخورده با حضور آقای روحانی با گفتمان خاص خودشان جذب خواهند شد بدین ترتیب هم نظام به نتیجه مطلوب نائل می شود و هم آقای روحانی رای می آورد. در این زمینه جا دارد از نخبگان چهره های خدوم و فعالان سیاسی جوانان و اقشار مختلف تشکر کنم.

 

* شما گفتید که تا حدودی به یقین رسیده بودید که اگر آقایان هاشمی و خاتمی در انتخابات حاضر نشوند در صورت حضور آقای روحانی ایشان رای می آورد این سوال مطرح می شود آیا درباره حضور آقای روحانی بین طیف های حامی آقای هاشمی و خاتمی هماهنگی انجام شده بود یا خیر؟

در حاشیه نشست های مجمع تشخیص مصلحت نظام معمولا جمعی از چهره های بزرگوار روحانی با آقای هاشمی ضمن خوردن ناهار مشورت و گعده سیاسی دارند که آقای روحانی در آن جلسات معمولاً شرکت می کردند. ما به طنز به آن جلسات انجمن اسلامی مجمع تشخیص می گوییم. در آن جلسات در این باره بحث هایی انجام می شداز آقای ناطق برای کاندیداتوری خواسته و اصرار شده بود اما ایشان نپذیرفته بودند به آقای روحانی پیشنهاد شده بود ایشان گفته بود با شرایط هستم یعنی اگر حمایت شوم و بدانم حمایت جدی و امیدواری است من هستم.

در همان جلسات از آقای هاشمی هم پرسیده شده بود که ایشان هم گفته بودند من نیستم اما ایشان به دلیل فشار نخبگان و مراجع در دقیقه نود تصمیم گرفتند ثبت نام کنند تعبیر ایشان در این ارتباط این است که بعد ازنمازی که خواندم به یاد قیامت افتادم و اگر فردای قیامت خداوند از من سوال بپرسد من درباره پاسخ منفی به درخواست چهره های دلسوز چه باید بگویم؟ از سوی دیگر پاسخ آقای خاتمی هم به درخواست ها منفی بود از این رو شرایط برای حضور آقای روحانی آماده بود. البته در دیداری که آقای روحانی با آقای خاتمی داشتند آقای خاتمی به آقای روحانی گفته بودند که من نیستم از طرف دیگر فضا برای آمدن آقای خاتمی سنگین بود. آقای خاتمی به مزاح گفته بود که من اگر کاندیدا شوم و تایید نشوم اگر قبلاً می توانستم به اردکان یزد بروم بعد از آن به آنجا هم نمی توانم بروم. اما به نظر من آمد آقای هاشمی رد صلاحیت اش و در نتیجه محبوبیت‌اش در افکار عمومی تابو بودن رد صلاحیت را شکست یعنی ایشان با مهارت و تدبیر این اتفاق را تبدیل به پیروزی کرد به هر حال شرایط به گونه ای شد که حضور آقای روحانی را تقویت می کرد.

در کلیت قضیه یک ذهنیت این بود که مردم از روحانیت بریده اند و به روحانی جماعت رای نمی دهند اگر چه تحلیل من این نبود و می گفتم این موضوع به این که چه روحانی کاندیدا شود بستگی دارد. یعنی اگر خاتمی و یا هاشمی کاندیدا شوند متوجه می شوید که مردم به روحانیت رأی می دهند یا نمی دهند. برداشت من این است که یکی از مواردی که در این میان مغفول واقع شده تدبیر است و بالاترین تدبیر را هم خود حضرت آقا داشتند. از سخنرانی مشهدشان و تأکیدشان بر این که اگر کسی خودشان را به من منتصب کرد شما تکذیب کنید. ایشان 14 بار در سخنرانی هایشان این موضوع را تأکید کردند و بعد هم در مقطع حساس خطاب به اصحاب نظارت و مقامات اجرایی انتخابات فرمودند «رأی مردم امانت است و حق الناس است». در این ارتباط حضرت آقا بسیار زیبا تدبیر کردند. بعد از این تدبیر دوستان کارساز بود به خصوص تدبیر آقای ناطق نوری که کسی از آن یاد نمی کند. آقای ناطق کار تشکیلاتی کرد.

 

* کار ویژه آقای ناطق چه بود؟

برای مثال نقش آقای ناطق در انصراف عارف از انتخابات بسیار مهم بود. تصور همگان بر این است که آقای خاتمی در انصراف آقای عارف نقش مهمی داشته است.

آقای خاتمی در نامه ای به آقای ناطق پیشنهاد کرد که 3 نفر از طرف آقای روحانی و 3 نفر از طرف آقای عارف معرفی شوند و چند نفر هم مرضی الطرفین باشند و این شورا تصمیم بگیرند. بعد آقای ناطق در جلسه ای (مراسم عروسی نوه شهید صدوقی) به آقای خاتمی گفته بود فرصتی برای تشکیل این چنین شورایی وجود ندارد و گفته بود که مگر غیر از این است که آقای عارف گفته که «اگر آقای خاتمی به من بگویند، من کنار می روم» این موضوع را مکتوب کنید. بنابراین آقای ناطق نقش اثرگذاری داشت که آن نامه را آقای خاتمی بنویسد. از سوی دیگر نیز بحث این بود که آقای ولایتی کنار برود. آقای ولایتی به هر دلیلی کنار رفتن برایش سخت بود بعضی از بزرگان جریان اصول گرا از جمله آقای مهدوی کنی به وی گفتند که کنار برود. وقتی آقای ولایتی با آقای ناطق در این باره مشورت کرد، آقای ناطق در پاسخ گفته بود که مگر غیر از این است که بزرگان اصول گرا می خواهند که جریان اصول گرا پیروز شود شما (ولایتی) بگوید من مشروط کنار می روم آن هم به این شرط که آقای جلیلی و من با هم کنار برویم.

هدف از بیان این نکات این است که پشت صحنه ماجرا از نظر تدبیر سیاسی، مدیریت صحنه و شکل میدانی توسط آقای ناطق انجام شد. ان شاءا... که ایشان راضی باشند این نکات را می گویم. در کل آقای ناطق نقش مهمی در کاندیداتوری آقای روحانی داشتند. بد نیست این را بگویم در مراسم مشهد زمانی که به همراه آقای روحانی سالن شهید بهشتی را به سمت حرم ترک می کردیم من به آقای روحانی گفتم شما از امام رضا(ع) تشکر کنید چرا که همه چیز دست به دست هم داده تا شما پیروز میدان باشید.

 

* بحث نظرسنجی ها در آن دوران خیلی مطرح می‌شد. شما نظرسنجی هایی از ستاد دکتر روحانی داشتید فضا و موج واقعی چند روز به انتخابات آغاز شد چقدر به آن نظرسنجی هایی که رسماً اعلام می شد اعتماد می‌کردید؟

نسبت به برخی نظرسنجی ها که عمدتاً در حوزه اصول گرایان بود تردید داشتیم و نظریه سازی قلمداد می‌کردیم و حتی به برخی از کاندیداهای این جریان می گفتیم که نظرسنجی هایی که در سایت ها آمده دقیق نیست.

انصاف قضیه این است که در نظرسنجی ها شرایط آقای روحانی را رو به رشد نشان می داد. در روزهای آخر نقطه اوج نظرسنجی ها درباره آقای روحانی در مقطعی شکل گرفت که آقای خاتمی بیانیه داد و آقای هاشمی هم حمایت کرد و کنار رفتن آقای عارف در افکار عمومی مسلم کرد که روحانی کاندیدای واحد خواهد بود البته همزمان هم نخبگان، ائتلاف عارف و روحانی را تشکیل دادند. یک بار هم ما نظرسنجی داشتیم با این مضمون که حمایت کدامیک از آقایان، هاشمی و خاتمی در رأی مردم به آقای روحانی تأثیر دارد. تأثیر حمایت آقای هاشمی در رأی مردم را 21 درصد نشان داد تأثیر حمایت آقای خاتمی را 17 درصد و این موضوع درباره آقای عارف برعکس بود. یعنی تاثیر حمایت آقای خاتمی 21 و حمایت آقای هاشمی 17 درصد بود. این یک محاسبه دو، دو تا چهار تا بود یعنی روشن بود که اگر آقای عارف کنار برود سبد رأی اش برای آقای روحانی خواهد رفت و اگر آقای هاشمی و خاتمی هم حمایت علنی داشته باشند، درصد قابل توجهی به آراء آقای روحانی افزوده می شود. از این رو حمایت آقای هاشمی و خاتمی، مناظره ها و... و یک دست شدن تفکری که بنیانش بر تغییر و برون رفت از فضای حاکم بود به پیروزی آقای روحانی کمک بسیاری کرد.

من بد نیست به نکته ای اشاره کنم. در زمان رقابت آقای خاتمی با آقای ناطق من مسئول ستاد انتخابات آقای ناطق بودم. تبلیغات آقای ناطق در آن دوران حاکمیتی و از بالا به پایین بود یعنی حمایت نمایندگان مجلس، وزرای دولت، مدیران و... این ها نتیجه عکس دارد. همین کار را درباره آقای قالیباف دوستان انجام دادند. من، دو سال گفتم که ما این روش را تجربه کرده و نتیجه عکس داشته است. در همان دوران (سال 76) تبلیغات آقای خاتمی به گونه ای خاص و از پایین به بالا عمل کردند. در این دوران با تجربه ای که داشتیم سعی کردیم شیوه های تبلیغات آقای خاتمی را درباره آقای روحانی به کار بگیریم. مردم از نظر روان شناسی اجتماعی طرفدار دفاع از مظلوم هستند و این خصلت نهادینه شده بخصوص جوانان بر اساس خصوصیات جوانی شان از این مسئله پیروی می کنند. من وقتی که ستاد جوانان آقای روحانی در میدان تقی آباد مشهد می رفتم احساسم این بود رقیب ما در موضع آقای ناطق و ما در موضع آقای خاتمی قرار داریم.

 

* شما دلایل تأثیرگذار در اجماع به نفع آقای روحانی را بیان کردید اما به طور مشخص نگفتید که چه شد که آقای عارف کنار رفت آیا در این باره توصیه فردی خاص و یا دستوری داده شد؟

ما در مشهد حدود 300 تن از اساتید و نخبگان را دور هم جمع می‌کردیم و حضور دو کاندیدا را بررسی می کردیم. در این جلسات به این نتیجه رسیدیم که اگر هر دوی این ها با هم وارد گود شوند هیچ کدام رأی نمی آورند. سپس درباره این که کدام یک از این دو نفر کنار بروند بحث می شد. امتیازات و نتایج از سوی حاضران مطرح می‌شد. خوبی مسئله این بود که نخبگان درگیر این موضوع بود ندسپس دوستان نظرات تحلیل ها را به صورت گزارش به مرکز ارسال می کردند و نمایندگان دو بزرگوار در مرکز با یکدیگر دائماً در حال تعامل بودند و در نهایت روی گزارش ها نظرها اعلام می شد بنابراین هیچ گونه اقتضای سیاسی وجود نداشت.

 

* بحثی که پس از انتخابات آقای روحانی مطرح شد تعریف اعتدال بود. هر کسی از اعتدال می تواند برداشت خاص خود را داشته باشد. با توجه به تجربه قبلی که در تاریخ سیاسی از 76 به بعد تکرار شد تعریف شما از اعتدال چیست و به طور مشخص این اتفاقی که در چینش کابینه افتاد نشانه اعتدال بود یا سهم هر گروهی را دادن؟

اعتدال در واقع مشی ائمه بود. مشی امام علی(ع) بود. پرهیز از افراط و تفریط بوده و در نوع خودش بیشتر به روش عملی فرد یا جمعی می شود. حال یک فرد می تواند در عملش مواظب باشد نه تفریط کند و نه افراط داشته باشد.

بعد از این که صلاحیت آقای هاشمی در شورای نگهبان احراز نشد در جلسه ای که ایشان با ستادهای خود داشتند گفتند که اهل قهر نیستیم و دست روی دست بگذاریم اهل تقابل هم نیستیم و در رفتارها افراط داشته باشیم ما تعامل فعال خواهیم داشت. در راستای حفظ نظام و برون رفت از وضع فعلی این یعنی اعتدال. خود آقای هاشمی اگر دقت کنید تعبیر زیبایی دارند و آن هم این که وقتی امام(ره) در جنگ تحمیلی قطعنامه 598 را پذیرفتند این گونه نبود که بگویم بله ما دچار ضعف شدیم به همین دلیل تسلیم شدیم این تاکتیکی بود که در زمان خودش به کار گرفته شد. به عبارت دیگر در آن زمان ایران تعامل فعالی با جامعه جهانی برقرار کرد که در نتیجه آن جامعه جهانی پذیرفت که ما در موضع اعتدال هستیم و به همین دلیل در جنگ تحمیلی به یک پیروزی سیاسی بزرگ دست یافتیم و پیروزی که از مشی معتدل ناشی شد.آن چه که مسلم است این است که تفکری به نام تفکر افراط در کشور وجود داشت که چیزی باقی نگذاشته بود. حتی مقام معظم رهبری اتفاقاتی که به عنوان مثال در حرم امام (ره)، حرم حضرت معصومه(س) یا در جریان صحبت های آقای ناطق نوری در مشهد رخ داد را محکوم کردند و فرمودند که اگر آن موقع که من گفته بودم از این رفتارهای افراط گرایانه جلوگیری می شد اتفاقات 22 بهمن قم پیش نمی آمد. حتی برخی رفتارهایی که حضرت آقا می فرمودند که عرفا و شرعا محکوم است هم از نمونه های دیگر این اتفاقات است. در همین شهر مشهد هم قبل از تبلیغات انتخاباتی بود که صحبت آمدن آقای هاشمی بود و من در مدرسه نواب سخنرانی کردم اما بعدا یکی از دوستان سردمدار افراط در استان آمده بود و مدرسه را بهم ریخته بود. خبرسازی هم کرده بودند که عسکری کتک خورد و فرار کرد و ... منظور این که دروغ می گفتند و تهدید می کردند و جلسات را بهم می زدند و حرمت روسای مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس دفتربازرسی آقا حفظ نمی‌شد. حرمت نماینده رهبری در استان حتی وقتی خود رهبری هم حضور داشتند حفظ نمی شد و در جریان سخنرانی وی برخی با جنجال و «هو کردن» سعی داشتند که نگذارند وی صحبت کند. این ها همه نشانه هایی از افراط بود.

از طرف دیگر شاهد تفریط هم بودیم. برخی می گفتند وقتی شرایط این طور است ما چرا درخانه ننشینیم و اصلا چرا نباید تفریط پیشه کنیم؟ و احساس می کردند که بهتر است در دفاع از نظام و انقلاب به معنی واقعی کلمه حضور نداشته باشند به همین دلیل به خانه های شان پناه می بردند. به همین دلیل موضع اعتدال انتخاب شد چرا که مردم هم خواهان این شرایط بودند. مردم از افراط خسته شده بودند و نگران این بودند که نخبگانشان به خارج از کشور بروند یا در داخل باشند و بی تفاوت. بدتر این که بی تفاوتی نسبت به نسل جوان که سرمایه های موثر جامعه هستند به وجود آمده بود. در چنین شرایطی شعار اعتدال بسیار خوب بود که جواب هم داد اما مهم ترین نکته تئوری اعتدال از حالا به بعد است که در آن افراط و تفریط پیش نیاید. توجه کنید که ما 2 گفتمان اصولگرایی و اصلاح طلبی را پشت سر گذاشته ایم. اگر در جریان اصولگرایی افرادی نبودند که این جریان را به این صورت دربیاورند که یکی از بزرگان بگوید سران اصولگرا به جای این که مردم را بفهمند تلاش می کنند که فهم خودشان را بر مردم تحمیل کنند. این اقدام نتیجه جریان افراط بود.

 

در دوران اصلاحات هم اگر معنی واقعی کلمه منظور نظر قرار می گرفت که در فرهنگ دینی وجود داشت و مطالبه هم بود و افراطی پیش نمی آمد که شرایط ما با یک روش عقلانی توام با تدبیر سال ها پیش از این نهادینه می شد.تصور من این است که همه تلاش آقای روحانی از لحاظ چیدمان نیرو همین است اما این که شرایط و مقتضیات هم پاسخ مناسبی بدهد و افراد مختلف خودشان را بار نکنند بسیار مهم است. مثلا درباره همین موضوع معاونت پارلمانی که نام من مطرح بود و عده ای تبریک می گفتند من به روزنامه ها گفتم که آگهی تبریک درج نکنند چرا که من حکمی نداشتم. ما می دانستیم که نظر آقای دکتر روحانی برای این معاونت آقای انصاری است اما اگر آقای انصاری قبل از رای اعتماد معرفی می شد فضای مجلس ملتهب می شد.

 

* حتی نام شما از خبر تلویزیون هم پخش شد.

البته آن خبر ساختگی بود.

 

* پس چرا تکذیب نشد؟

تکذیب هم شد.هم خود من و هم آقای صادق(مشاور رسانه ای رئیس جمهور) این خبر را تکذیب کرد. حرف من این است که اگر من هم بودم درارتباط با مجلس سعی می کردم که کسی را معرفی کنم که مانند آقای مجید انصاری سابقه عضویت در مجلس خبرگان رهبری وسابقه معاونت حقوقی و پارلمانی را داشته باشد، چندین دوره سابقه نمایندگی مردم در مجلس را داشته باشد و ... توانمندی های ایشان اصلا با من قابل قیاس نیست و ایشان توانمندی بالایی دارند.

 

* روایتی از شما منتشر شد که اگر من روز رای اعتماد در مجلس بودم برای آقای نجفی رای اعتماد می گرفتم.

آن روایت صدر و ذیلی داشت که برخی نخواندند. حرف من این بود که نام من در میان میهمانان نهاد برای جلسه رای اعتماد نبود و آقای خباز معرفی شده بود. البته من تلاش کردم که به صحن علنی بروم. اگر در مجلس بودم هنگام رای گیری کافی بود سرم را برگردانم و به کسانی که به صورت جدی مخالف بودند ندایی برسانم. من به عنوان این که این ناهماهنگی در دفتر رئیس جمهور پیش آمده آن را گفتم. به نظر من معرفی آقای خباز خبط بزرگی بود و حتی برخی نمایندگان را تحریک کرد.

 

* چه کسی این لیست را اعلام کرده بود؟

دفتر رئیس جمهور معرفی می کند که معمولا با امضای معاون اول یا رئیس دفتر است. نکته دیگر این است که برخی تلقی کردند که خباز معاون پارلمانی خواهد بود. حتی به خود من زنگ زدند و گفتند که به جای شما آقای خباز آمده که من هم گفتم ایشان حکم ندارد. صحبت من این است که حالا که آقای مجید انصاری انتخاب شده زیر مجموعه کاری وی باید از اصولگرایان باشند تا در مجلس اصولگرا به درستی بتوانند به وطیفه خود عمل کنند.

 

* قرار است شما هم به آقای انصاری کمک کنید؟

من کمک فکری می کنم. حتی تاکید هم کرده ام که باید مجلس اصولگرا منظور نظر باشد.

 

* آقای عسگری! در صحبت های شما به لحاظ مفهومی نوعی تناقض دیده می شود. شما گفتید آقای روحانی واقف بود که اگر آقای انصاری قبل از رای اعتماد معرفی شود فضای مجلس را تحت تاثیر قرار می دهد. قاعدتاً همه چیز که رای اعتماد نیست و این پایان کار نبود، پس چرا اکنون وی معرفی شده است؟

درست است که پایان کار نیست اما نقطه عطف بود.

 

* نقطه عطف بود اما آقای انصاری باید با همین مجلس کار کند.

ببینید! ما باید فضا را تلطیف می کردیم که این پذیرش صورت بگیرد.

 

* این اتفاق افتاد؟

بله! مجلس و هیئت رئیسه وی را پذیرفت.


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.071 seconds.